Izvođači

Green Town Jazz Fest, Sombor 27,28. jun 2024.

EROTEME

EROTEME

Oformljen u haotičnoj 2020. godini, bend ”Eroteme?”svoj muzički stil bazira na fuziji različitih žanrova filtriranih kroz prizmu džeza. Ovaj kolaborativni projekat dobio je naziv ,,Eroteme?“, zbog konfuznog karaktera muzike, kao i pozadinskih i stilskih različitosti samih članova.

U maju, 2021. godine, bend je snimio svoj debitantski album ,,NN“ u ,,Kulturnom Centru Pančeva“, kao i avangardni, spiritualni EP pod nazivom ,,Nuru“, na ,,Akademiji Umetnosti“ u Beogradu.

Debitantski album sadrži sedam originalnih kompozicija veoma različitih karaktera i muzičkih uticaja koji zajedno čine jednu, enigmatičnu celinu. Dok sastav samog benda vremenom oscilira od tria do seksteta, originalni članovi kontrabasista Vukan Potežica i bubnjar Dimitrije Mojsijević, uveliko rade na novom albumu. Njima se pridružuju Kristijan Đorđević na sopran, alt i tenor saksofonu i Kosta Jovanović na gitari.

Cilj ovog projekta je da objedini svestrane muzičare i stvori jedan potpuno nov muzički pravac. Bend trenutno promoviše svoju muziku na džez festivalima u Srbiji i okruženju.