free html templates

Izvođači 2018.

Mobirise

KAMERNI SASTAV TAMBURA MŠ "PETAR KONJOVIĆ" SOMBOR

Grečaninov: Mazurka
Hajdn: Menuet
Z. de Abreu: Tico-tico
Z. Simjanović: Balkan ekspres
S. Joplin: Regtajm

Mobirise

WERNER MRAS

Werner Mras, rođen 4.8.1959. u Beču, svira bubanj i pomalo gitaru – dok se ne onesvesti.

Menadžerisanje u muzici je dovoljno da nahrani moju porodicu.

Sviranje muzike hrani moju dušu.

Muziciranje sa prijateljima (naročito sa El Profesorom Dujinom) obogaćuje moj život.

Mobirise

LONG PLAY

Grupa „Long play“ je jedna od najmla?ih grupa u Somboru. Prvo predstavljanje u okviru jazz muzike su imali prošle godine na Green town jazz festivalu, a zatim su poha?ali jednonedeljni kurs na Letnjoj jazz akademiji „Novi Sad-Dortmund“.

Po povratku iz Novog Sada imali su nekoliko manjih klupskih svirki, a od većih izdvajamo: koncert povodom obeležavanja Međunarodnog dana dečjih prava, Novogodišnji koncert u Somboru, nastupali su kao predgrupa na koncertu grupe „Van Gogh“ u Somboru i nedavno su imali nastup povodom obeležavanja dana borbe za prava civila u Mađarskoj u Mohaču.

Sviraju jazz standarde, kao i njihove i tuđe obrade poznatih rock melodija.

Bend se sastoji iz 6 članova:

Vladimir Merei (truba)
Luka Merei (klarinet)
Arsenije Stojanović (bass gitara)
Ignjat Bećir (gitara)
Aleksej Ignjatov (kahon)
Milica Bodirožić (vokal)

Mobirise

SANJA PETROVIĆ, BRANKO MILEŠEVIĆ, BRANISLAV SUVAJDŽIĆ

Sanja Petrović
Rođena 1988. u Somboru.
Obrazovanje:
Gimnazija "Veljko Petrović" u Somboru, društveno-jezički smer
Osnovne akademske studije slikarstva, FLU u Beogradu, klasa doc. Jasmine Kalić
Diplomske akademske studije arhitekture (M. Arch) - Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu

Izložbe (izbor):
Izložba crteža na 5. festivalu nesvrstanog stripa Novo Doba; Beograd i Pančevo, 2014.; nagrađeni radova arhitektonskog konkursa Identity Crisis; UK „Parobrod” Beograd, 2014.; izložba crteža na Inex FestOFF interdisciplinarnom festivalu autentičnih kreativnih formi; Inex Film Beograd 2012.;
41. izložba crteža i skulptura malog formata studenata FLU; Galerija Doma Omladine Beograd 2012.; izložba crteža Večernji akt u organizaciji FLU Beograd; Galerija Doma Omladine Beograd 2011.; izložba fotografija studenata Arhitektonskog fakulteta u Beogradu; svečana sala Arhitektonskog fakulteta, Beograd 2011.; godišnje izložbe odabranih arhitektonskih radova u organizaciji Inženjerske Komore Srbije - ARH 002, ARH 003, ARH 004; Otvoreni Univerzitet Subotica i Moderna galerija “Likovni susret”, Subotica ...
Nagrade (izbor):
Prva nagrada na timskom takmičenju za najbolju web aplikaciju na temu socijalnog preduzetništva Berkeley & Belgrade: Build the Future u organizaciji "Tau Beta Pi" ispred Univerziteta "Berkeley" (California) i "EESTEC LC Belgrade" ispred Univerziteta u Beogradu a pod pokroviteljstvom kompanije "Youngculture"; Beograd, april 2013.
Specijalna nagrada za inovaciju na 5. međunarodnom studentskom arhitektonskom konkursu Arhitektura na otvorenom - zaštita ostrva i zona rekreacije Zlatni Pjasci; Varna (Bugarska), maj 2012.
Prva nagrada za pojedinačnu fotografiju autora sa teritorije opština Sombor i Apatin u okviru 53. Klupske izložbe fotografija Foto Kino Video Kluba „Rada Krstić” Sombor; izložba u galeriji Gradskog Muzeja u Somboru, decembar 2011.
Treća nagrada na konkursu arhitektonske fotografije gRad Đorđa Tabakovića u organizaciji Društva Arhitekata Novog Sada (DaNS) i Departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta Tehničkih Nauka u Novom Sadu; izložba u „Pozorištu mladih” Novi Sad, jul 2009.

Branislav Suvajdžić
Rodjen 1962, godine u Kolutu. Samouki slikar.

Na prestižnoj lokalnoj izložbi "Somborski likovni salona" u nekoliko prethodnih godina radovi su mu primljeni u zvaničnu selekciju.

Dobitnik prve nagrade na jednoj kolektivnoj izložbi na Floridi.

Branko Milešević
Rodjen 1953. u Gackom (BiH).
Osnovno obrazovanje i gimnaziju završio u Somboru. Diplomirao na Ekonomskom fakulteu u Subotici.

Prva znanja o fotografiji stekao još u osnovnoj školi, a usavršio ih kroz rad u somborskom Foto kino i video klubu "Rada Krstić".

Učesnik na više od stotinu samostalnih i grupnih izložbi fotografija u zemlji i inostranstvu. U jednom mandatu bio je šlan Upravnog odbora Foto saveza Srbije i deset godina predsednik FKVK "Rada Krstić".

Mobirise

ISTRA VOJVODINA QVARTET

Damjan Grbac – kontrabas
Tonči Grabušić - bubanj

Damjan Grbac svoju je glazbenu karijeru započeo u GD Spinčići, svirajući klarinet. 2005. počinje svirati kontrabas te je diplomirao s najboljom ocjenom na jazz akademiji Giuseppe Tartini u Trstu. Umjetnički je voditelj jazz festivala JazzTimeRijeka. Bavi se pedagoškim i autorskim radom kao učitelj u osnovnoj glazbenoj školi i kao autor tri autorska albuma GIIPUJA.

Tonči Grabušić svira bubnjeve od trinaeste godine. Kasnih 80-tih pridružuje se najvećem kantautoru regije, Đorđu Balaševiću, s kojim intenzivno nastupa na više od 200 koncerata, a svjedoči i posljednjoj Jugoslavenskoj turneji. 90-tih, s Elvisom Stanićem osniva E.S. GROUP, s kojim nastupa na Montreux Jazz Festivalu. Godine 2011. dobiva najveće strukovno priznanje, nagradu Status za najboljeg jazz bubnjara u 2010.

Mobirise

MILOŠ BRANISAVLJEVIĆ KVARTET

Miloš Branisavljević rodjen je 6. aprila 1992. godine u Beogradu. Kao puni stipendista završio je studije na Berkliju, na odseku za bubnjeve i kompoziciju. Saradjivao je sa uticajnim muzičarima u različitim stilovima. U Srbiji nastupa sa Beogradskom Filharmonijom, Simfonijskim Orkestrom RTS-a, Operom Narodnog Pozorišta, Big Bendom RTS-a. U Bostonu je dobio nagradu za najaktivnijeg bubnjara i učestvovao je u velikim svetskim projektima kao što suZildjian Mega Drum Project i koncert saDream Theaterom u Boston Opera House-u.

Saradjivao je sa Jazz Legendom Phil Wilson-om za čiji je bend nastupao kaobubnjar i vibrafonista za koga je takodjepisao aranžmane. Početkom septembra 2015. godine se preselio u Njujork nastavivši da gradi svoju muzičku karijeru. Svirao je u raznim poznatim jazz i blues klubovima i koncertnim salama širom istočne obale, od kojih se izdvajaju nastupi u Nublu, BB King-u, Metropolitan Room-u iSymphony Hall-u.

Miloš je radio kao aranžeri orkestrator za lokalne njujorške muzičare, takodje je dirigovao crkvenim horom Sveti Sava u Njujorku. Miloš se priključio orkestru “Ujedinjenih Nacija” 2015. godine, gde je postao šef udaračke sekcije. Kao gostujući izvodjac snimao je sa raznim orkestrima i bendovima: Johnny Young(Stellar Dogs), Johnah Francesse Big Band, Lin BIviano jazz band, Silent Film Orchestra, Victor Mirallas, Greg Hopkins Concert Jazz Orchestra i Phil Wilson Rainbow Big Band. U aprilu mesecu 2016. godine učestvovao je naSvetskom danu Jazz-a u Vašingtonu uz sva najveća svetska jazz imena današnjice.

Miloš je osnivač“Miloš Branisavljević Quartet-a”, kao prvi jazz vibrafonista i lider jednog benda u Srbiji, za koji aranžira i komponuje muziku. Takodje je jedan od osnivača njujorškog benda “V3” sa klavijaturistom i liderom Vladanom Mijatovićem i basistom Akoš Forgacsem sa kojima je snimio albumFolk Legacy. Album se nalazi u prodaji od juna 2017. godine. Snimljen je u “Peter Karl” studiju iz Njujorka. Uz članove benda “V3” kao gost se pojavljuje i svetski poznati klarinetistaIsmail Lumanovski.

Mobirise

DRUM SUMMIT

Miroslav Karlović
redovni profesor za užu umetničku oblast Udaraljke

Magistriirao je na odseku za džez udaraljke na Muzičkoj akademiji u Gracu 1980.godine. Od tada do danas je sarađivao sa mnogim domaćim i međunarodnim ansamblima u oblasti džeza, klasične i savremene muzike ( Ansambl T. Janše, I. Švagera, A. Dujina, M. Petrovića, V. Maričića, Elite Jazzcal; džez orkestra RTS – RTV Beograda, RTV Zagreba, Novog Sada, Ljubljane, Sarajeva i Budimpešte; Beogradska filharmonija, Simfonijski orkestar Ostrave, Gudački orkestar »Dušan Skovran« … ).

Diskografija: Pattern T. Janše,Wake up and jazzy grupe Jazzy, Paganska trilogija V. Maričića, Jazzical; dela I. Žebeljan – ZORA D, SKOMRAŠKA IGRA, KONJI SVETOG MARKA I PIKARSKE SCENE ( u prva tri dela napravio je redakciju deonice za udaraljke). Radio je kao profesor na odsecima za džez udaraljke u Muzičkoj školi »Kornelije Stanković« u Beogradu, a od 1994. godine do danas radi kao profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Stalni je predavač na Summer Jazz Academy. Letnjoj džez akademiji Novi Sad – Dortmund, od 2010, kada je osnovana kao aktivnost Kulturnog centra Novog Sada.

PETAR RADMILOVIĆ

Jedan od najvrsnijih Srpskih bubnjara,jazzer a u dusi roker od 1994. je stalni član čuvenog RTS-ovog Big Benda. Neka od imena sa kojima je sarađivao: Duško Gojković, Bora Roković, Stjepko Gut, Mile Pavlović, Mića Marković, Vlada Maričić, Diane Shuur, Vito Giordano, Don Menza, Ack van Royen, Peter Herbotzheimer, Les McCann, Wilson de Oliveira, Shawn Monteiro, Catrine Finch, Nigel Kennedy, Eddie Henderson, Vic Vogel, Jessie Davis. Publici u Srbiji i na Balkanu poznat je kao dugogodišnji bubnjar Đorđa Balaševića.

Snimio je preko 50 studijskih albuma i više stotina snimaka za Radio Beograd. Zbog svog virtuoznog stila, stekao je nadimak "Pera Zver".

Promoter je brendova Zilđan i Mapex.

© Copyright 2018 Green Town Jazz Fest - All Rights Reserved - Web by Agencija Soinfo