Green Town Jazz Fest 2023.


Četvrtak, 22.6.2023.


GORDANOV BLUES GHETTO

Devetočlani Subotički jazz i blues sastav koji svira i uživa zajedno sa publikom sa njima možemo putovati zvucima bluza, džeza i soul melodija, prijateljska atmosfera puna smeha i pozitivnih vibracija, je nešto što svako može osetiti na njihovim probama i nastupima. Pored Subotice nastupali su na mnogim domaćim i internacionalnim jazz festivalima i klubovima.

VIKTOR TUMBAS QUINTET

Jazz bend iz Beograda predvodjen mladim talentovanim somborskim jazz pevačem i kompozitorom Viktorom Tumbas koji završava Fakultet muzičke umetnostiu u Beogradu na odseku za dzez i populanu muziku modul pevanje u klasi Vesne Petković i sa svojim kolegama sa Fakulteta svira autorsku muziku i svetske jazz standarde.
Njihov repertoar se sastoji od autorskih numera, kao i obrada poznatih džez standarda u njihovim ličnim aranžmanima, što stvara jedinstveni zvuk sa fuzijom različitih stilova i uticaja.
Bend čine Bojan Cvetković na klaviru, Aleksa Milijanović na bubnjevima, Miroslav Šarbanović na kontrabasu, Luka Malko na gitari i Viktor Tumbas kao vokal i kompozitor. Njihova energija na sceni i virtuoznost svakog pojedinog člana benda garantuju veče u kom ćete uživati.
Viktor trenutno radi na svom albumu prvencu pod nazivom "Depths" koji će biti objavljen do kraja 2023. godine. Album će uključivati originalne pesme koje će biti snimljene u saradnji sa Gudačkim orkestrom Muzikon i specijalnim gostima. Aranžmane i pojedine kompozicije na albumu piše renomirani umetnik Vladimir Nikolov.

ALIJANO FREDIJANI KLAVIR

Somborska publika ima tu čast da prva u Srbiji sluša vrhunskog italijanskog pijanistu, aranzera I kompozitora Alijana Fredijanija koji će nastupati na Trinaestom Green Town Jazz Festu u četvrtak 22.06.2023 god.
Direktno iz Firence srca Toskane stize nam pijanista svetske klase koji će svirati poznate jazz kompozicije u sopstvenom aranžmanu, sopstvene kompozicije I svetke pop hitove u sopstvenim aranzmanima.
Diplomirao je na odseku za klavir muzičkog konzervatorijuma u Firenci, nastupao sa najvećim svetskim umetnicima klasične, jazz i pop muzike. Program izvodi na sledećim jezicima , italijanski, engleski ukrajinski, ruski, španski, japanski, izraelski I francuski. Od 2005 god. Nastupa na najznačajnijim umetničkim dešavanjima u Japanu, svirao koncerte predstavljajući svoju autorsku muziku po celoj evropi a u Kijevu sviro pred 15.000 ljudi .
Dočekao i svirao princu Čarsu I princezi Kamili pri njihovom boravku u Firenci.


Petak, 23.6.2023.


SREDNJA MUZIČKA ŠKOLA SUBOTICA

Drugi dan Trinaestog Green town jazz festa otvara Srednja Muzička škola Subotica odsek jazz muzika sa učeničkim jazz sastavom pod rukovodstvom profesora Gorana Evetovića. Izvodiće jazz standarde u vokalnim aranžmanima.

SIČ I RAF KVARTET

Raf I Sič kvartet je u osnovi Hat Matters u instrumentalnoj verziji, koji se somborskoj publici predstavalja sa kompletnim materijalom autorske jazz muzike. Prošle god. Na Dvanaestom jazz festu us predstavli četiri kompozicije koje je somborska publika prihvatila a na Trinaestom Green town jazz festu imaćemo tu privilegiju da medju prvima čujemo kompletan material za novi CD.

HARMONIKA JAZZ NIKOLA MALIDŽAN AND BAND

Nikola Malidžan harmonika jazz profesor harmonike u muzičkoj školi Petar Konjovic u Somboru , magistrirao na prestižnoj Visokoj školi za muziku u nemačkom gradu Vicburgu, sviraće jazz kompozicije za harmoniku predvodjene delima Galijana I Pjacole.

MADAM PIANO I NEVENA RELJIN SA ALEKSANDAR DUIN ORKESTRA

Madam Piano (Ljiljana Rančić) pop etno i jazz pevačica svetskih glasnovnih mogućnosti.prvi put nastupa u Somboru. Devedesetih godina je vladala srpskom jazz scenom a 2004 god je bila I nas predstavnik na Evropesmi.
U somboru na Trinaestom Green town jazz festu nastupa u pratnji orchestra prof. Aleksandra Duina i zajedno sa Nevenom Reljin. Prijateljicom i umetnicom sa kojom je imala nekoliko vrlo uspešnih nastupa, kako u Srbiji tako i u evropskim prestonicama izvodiće jazz standarde i latino jazz.
Ovaj vokalni par odiše posebnom energijom temperamentom I izgledom. A somborska publika će imati tu sreću I poseban ugodjaj da u zelenom gradu prati njihov zajednički nastup.